Nog eens terugkijken Nog eens terugkijken

Januari 2021

Het Kruispunt Diaconaal Deventer vraagt uw aandacht voor het volgende: Onlangs  is het rapport van de commissie Kinderopvangtoeslagaffaire gepresenteerd. Een indrukwekkend rapport dat de omvang en impact van deze affaire op de slachtoffers duidelijk maakt. Veel slachtoffers zijn (begrijpelijk) het vertrouwen in de overheid volledig kwijt en moeten er niet aan denken weer naar de Belastingdienst te moeten voor een oplossing van dit probleem. Het gaat landelijk om naar schatting tussen de 8.000 en 20.000 gedupeerden. Slechts een paar honderd gedupeerden zijn momenteel in contact met de belastingdienst over herstelmaatregelen. Als kerken uit de gemeente Deventer kunnen we ook onze hulp aanbieden om slachtoffers uit de gemeente Deventer hierin te ondersteunen. Het Kruispunt Diaconaal Deventer heeft de bij het KDD aangesloten kerken gevraagd hen te wijzen op de ondersteuning die ze hierin kunnen bieden. De gemeente Deventer en het Meester Geertshuis bieden hun hulp aan. Het gaat  in Deventer vermoedelijk om tussen de 80 en 200 gedupeerden. Kerkleden maken in Deventer circa 10% van de bevolking uit. 

Slachtoffer van de kinderopvangtoeslagaffaire? Neem contact op met het Meldpunt Toeslagenaffaire van de gemeente Deventer, tel. 06-12 77 86 34 of via WhatsApp (zelfde nummer) of meld u direct aan bij de belastingdienst op  <https://services.belastingdienst.nl/toeslagen-herstel/>. Is die stap te groot of de drempel te hoog? Neem dan contact op met ds. Gert Wijnstok van de PG Bathmen-Okkenbroek, tel. 06-10459883 of met het Meester Geertshuis, Assenstraat 20, tel. 0570-613340. Deze ondersteuning is kostenloos door inschakeling van deskundige vrijwilligers. 

 

De herdertjestocht van 24 december

De Herdertjestocht op Kerstavond heeft in Bathmen al een behoorlijk lange traditie. Een lange sliert van vele kinderen, vaak met hun ouders en grootouders, met allerlei mooie lampjes of lampionnen trok op die avond door Bathmen langs verschillende plekken in Bathmen. Het einddoel was de stal met kribbe, vaak tussen de ezels en kamelen in. Dat gaat natuurlijk allemaal niet in corona-tijd, maar er is iets op gevonden!
Klik hier  om het artikel van Evert van de Weg te lezen, of klik hier  om de video in zijn geheel te bekijken!Sobere maaltijd 26-2-2020

Wat was het weer gezellig in de kerk. We aten weer soep met brood en dronken water. De soep was klaargemaakt door leden van de zwo.  Het ging schoon op, zodat we vermoeden, dat niet iedereen helemaal verzadigd was. Maar het was sober en lekker, dat kan dus. Na het opruimen vertelde het echtpaar Els en Wim Kreuger over hun reis naar India met kerkinactie. Het ZWO heeft dit  project gekozen voor het komende jaar.
Fijn als er dan mensen zijn ,die daar geweest zijn en ons kunnen enthousiasmeren.
En dat deden ze d.m.v hun PowerPoint presentatie. Het doel was vooral: Scholing voor de allerarmsten in India: de zgn. Dalits, de allerlaagste kaste in hun systeem. Hoewel dit systeem officieel afgeschaft is hebben deze Dalits nog steeds geen rechten. Op scholen komen ze nauwelijks of zitten apart.
Kerk in actie laat met dit project zien, dat het anders kan en moet. Ze geven deze mensen hun gevoel van eigenwaarde terug. Wij willen ze daarmee helpen het komende jaar. Deze avond haalde we albast meer dan €200. op. In de vastentijd is er elke zondag een extra collecte voor dit doel.
Namens het ZWO: Gera Ploeg.

We kijken terug op een mooie bijeenkomst!
Klik hier voor de foto's:

Avond "Goed sterven" mmv Marinus vd Berg en Tjarco Ettema, 29 november 2019.
We kijken terug op een heel geslaagde avond die stof voor nadenken bood. Je kunt de presentatie van Tjarco Ettema, huisarts in Bathmen, er nog eens op na lezen:
Goed sterven - Presentatie Tjarco Ettema

terug