Nog eens terugkijken... Nog eens terugkijken...

Sobere maaltijd 26-2-2020

Wat was het weer gezellig in de kerk. We aten weer soep met brood en dronken water. De soep was klaargemaakt door leden van de zwo.  Het ging schoon op, zodat we vermoeden, dat niet iedereen helemaal verzadigd was. Maar het was sober en lekker, dat kan dus. Na het opruimen vertelde het echtpaar Els en Wim Kreuger over hun reis naar India met kerkinactie. Het ZWO heeft dit  project gekozen voor het komende jaar.
Fijn als er dan mensen zijn ,die daar geweest zijn en ons kunnen enthousiasmeren.
En dat deden ze d.m.v hun PowerPoint presentatie. Het doel was vooral: Scholing voor de allerarmsten in India: de zgn. Dalits, de allerlaagste kaste in hun systeem. Hoewel dit systeem officieel afgeschaft is hebben deze Dalits nog steeds geen rechten. Op scholen komen ze nauwelijks of zitten apart.
Kerk in actie laat met dit project zien, dat het anders kan en moet. Ze geven deze mensen hun gevoel van eigenwaarde terug. Wij willen ze daarmee helpen het komende jaar. Deze avond haalde we albast meer dan €200. op. In de vastentijd is er elke zondag een extra collecte voor dit doel.
Namens het ZWO: Gera Ploeg.

We kijken terug op een mooie bijeenkomst!
Klik hier voor de foto's:

Avond "Goed sterven" mmv Marinus vd Berg en Tjarco Ettema, 29 november 2019.
We kijken terug op een heel geslaagde avond die stof voor nadenken bood. Je kunt de presentatie van Tjarco Ettema, huisarts in Bathmen, er nog eens op na lezen:
Goed sterven - Presentatie Tjarco Ettema

terug