Welkom

Welkom
Als dorpskerk willen wij kerk in, van en voor onze dorpen zijn. Samen met andere dorpsgenoten op eigentijdse wijze kleur geven aan het samenleven in het Sallandse Bathmen, Okkenbroek en het buitengebied hieromheen. Hierbij laten wij ons inspireren door Bijbelse verhalen. Die lezen wij als verhalen van mensen zoals wij, vandaag de dag.
Wij brengen in: twee historische kerkgebouwen, veel vrijwilligers en een paar professionals. Doe je mee?

Over onze activiteiten kun je onder meer in Brandstof lezen. In het seizoen 2022-2023 zijn een aantal daarvan rond het jaarthema ‘Aan tafel!’     

Avondwake

Meteen na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne zijn we begonnen met een wekelijkse avondwake op woensdag. De oorlog duurt voort. En er is veel meer bijgekomen waar grote zorgen om bestaan, zoals stikstofcrisis, energieprijzen en vluchtelingenopvang. Ook hierop willen we in de avondwake de aandacht richten. Je kunt een kaarsje aansteken, luisteren naar muziek en stil worden. Ook zoeken we altijd naar een eigentijdse tekst.

Wanneer: elke woensdagavond van 19.00 tot 19.30 u
Waar: Dorpskerk Bathmen

Na afloop is er mogelijkheid voor eventueel een gesprek.

Kinderkerk 2 oktoberStartzondag ‘Aan tafel!’

Aan tafels gebeurt van alles en nog wat: eten en drinken, bijpraten, plannen maken, een puzzel maken, spelletjes doen, vergaderen, knutselen, noem maar op. Genoeg om een heel jaarthema ‘Aan tafel’ bij stil te staan en op in te spelen.

Tijdens de startdienst maakten we hiermee een gezellig begin. We ontmoeten elkaar aan één van de tien tafels die in een kring rondom de liturgische tafel stonden. We aten en dronken, praatten en speelden een spelletje. Ook zongen we een paar mooie liederen, waarvan het eerste meteen de toon zette: Voor ieder van ons een plaats aan de tafel.

 

Website-wensen...

Jullie wensen of opmerkingen over de website? Stuur een bericht naar  website@kerkbathmenokkenbroek.nl.

terug