Welkom

Welkom
Fijn dat u de website van de protestantse gemeente Bathmen-Okkenbroek bezoekt. In het menu bovenin vindt u informatie over de gemeente, de kerkdiensten, bijzondere activiteiten en de kerkgebouwen. Ook kunt u oudere jaargangen van het magazine " 't Boaken"  downloaden en  inzien.

(S)amen
De kerk dat zijn de leden. De kerk valt of staat met die leden: met hun betrokkenheid, met hun inzet. In voetbaltermen: het kerkgebouw is het stadion, alle (!) leden staan op het veld, de kerkenraad is het coaching-team. Iedereen is welkom op de tribune om toe te kijken. Maar leden van de club staan uiteraard op het veld of zetten zich op een andere manier in voor de club. Uiteraard is een voetbalclub ten dode opgeschreven als er geen leden zijn die het spel meer willen spelen. Dat er dan ook niemand meer komt kijken, spreekt ook voor zichzelf, zelfs al barst de club van het geld. De clou is min of meer dat het bestaansrecht van een kerk afhangt van het gelovige spel van de leden.
Vandaar: kerk-zijn doe je sámen!

Dus: zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder:
  • in de Dorpskerk (Kerkplein) in Bathmen, zondag om 10.00 uur. Livestream Bathmen .
  • in de Kerk (Oerdijk) in Okkenbroek, zondag om 9.30 uur (mei t/m september) of 10.00 uur (winterperiode). Livestream Okkenbroek .

Wel:kom!

KERKDIENSTEN ONLINE VREUGDETIJD 2021
 

In tegenstelling tot wat in het kerkblad Baoken staat aangekondigd blijven de kerkdiensten ook in de Vreugdetijd van Pasen nog online. De kerkenraad wil de twee kerkgebouwen in Bathmen en Okkenbroek niet sneller openen in onze dorpen dan voor anderen mogelijk is en op deze wijze ook zelf verantwoordelijkheid tonen ten opzichte van de besmettingsmogelijkheid.

Alle informatie over de online kerkdiensten zijn te vinden onder het knopje ‘kerkdiensten’. De kerkdiensten kunnen live of later worden gevolgd via Kerkdienstgemist.nl. Ga, als de dienst uit Bathmen komt naar ‘Bathmen’ en uit Okkenbroek naar ‘Okkenbroek’. Wel:kom!

Voor wie het wekelijkse koffie-moment in de dorpskerk mist:

Na afloop van de kerkdiensten online nodigen we u uit om ook online koffie te drinken. Dat doen we via Zoom – zie de uitleg over dit programma. Elke week is er een nieuwe link op deze plek, die van 11.00 tot 12.30 uur openstaat:

Kerk-koffie-Zoom van de week . Nog niet helemaal vertrouwd met Zoom? Klik hier voor uitleg!

Ook hier geldt wel:kom!

De gedachte van de week

10-04-2021  Glans in je leven

We vieren nog steeds Pasen in de 50 dagen tussen Pasen en Pinksteren. Pasen inspireert mij telkens weer om het leven ook vol te leven, zelfs in deze tijd waarin het beperkt lijkt. Wie zich vast klampt aan zijn leven, zijn eigen overtuigingen zal het leven verliezen. Dus laten we onze overtuigingen wat relativeren en op zoek gaan naar onze talenten binnen in onszelf.

Meer lezen? lees verder op  Deze week .

Wel:kom online: Kerkdienstgemist.nl in Bathmen  of  Okkenbroek .


Wensen of opmerkingen over de website? Stuur een bericht naar  website@kerkbathmenokkenbroek.nl.

terug